2014/07/22

0023 kurczak po chińsku



Tym razem banalny pomysł na obiad z wykorzystaniem fixu knorr

0,5 kg kurczaka
papryka czerwona
papryka zielona
puszka kukurydzy
3 łyżki śmietany
Fix knorr do dań  chińskich
Jak na zdjęciach pokroić wszystko w kostkę  i połączyć z fixem oraz śmietaną.

Smacznego








Smacznego:)

43 komentarze :

  1. Na pewno by mi smakowało to danie. Zjadłabym takiego kurczaka z ryżem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. :) zrobiłam według Twojego przepisu i smakuje świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Narobiłaś mi smaka na kurczaka!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam, choć najczęściej robię bez fixa, za to z przyprawą 5 smaków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O nie znam tej przyprawy musze poszukać w sklepie

      Usuń
  5. Wygląda bardzo apetycznie :) Już mi burczy w brzuchu :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za odwiedziny i komentarz u mnie:)

    Wygląda pysznie:) Sama często robię kurczaka po meksykańsku, korzystając z fixu :)

    Miłego wieczoru:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie po meksykańsku nie przejdzie, bo mój mężczyzna nie lubi czerwonej fasoli a to raczej składnik podstawowy

      Usuń
  7. uwielbiam ten fix ale sam ;) w takim polaczeniu jeszcze nei jadałam ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam... wygląda bosko!! a ja taka głodna jestem :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Przez Ciebie mam wielką ochotę na kurczaka! Mniam! :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo lubię szybkie i proste dania a Twoje takie jest

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja babcia zawsze mòwi, że najlelsze są proste dania

      Usuń
  11. Kurczak i ryż, mmm <3
    Ja wolę przyprawy sama sobie pomieszać do dań, przynajmniej mam wrażenie, że jest tam mniej chemii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O dziwo w tym fixie chemi brak same suszone warzywa co mnie zdziwiło

      Usuń
  12. Bardzo lubię chińskie dania w takim stylu, ale fixu używam tylko w wyjątkowych okolicznościach gdy naprawdę mam mało czasu na zrobienie obiadku :) Tak czy siak smakuje mi :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda przepysznie,będę musiała kiedyś zrobić

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz to dla mnie motywacja do dalszego pisania.
Cieszę się, że jesteście ze mną.
Nie bawię się we wspólną obserwację, obserwuję tylko blogi, które mi się podobają.
Dla mnie nie liczy się ilość a jakość:)
aha i nie spamujcie, zawsze staram się czytać wszystkich, którzy mnie odwiedzają.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka